Ce să știți despre sclerodactyly

Ce să știți despre sclerodactyly

Sclerodactyly este o strângere și îngroșare a pielii degetelor. Poate determina degetele să se onduleze spre interior și mâinile să formeze o formă ghemuită.

Sclerodermia sistemică provoacă sclerodactyly, care este o boală autoimună și o formă rară de artrită care afectează mai puțin de 500.000 de oameni din Statele Unite din Statele Unite . Nu toată lumea cu sclerodermie vor primi sclerodactyly.

Acest articol analizează cauzele și simptomele sclerodactiliei, precum și opțiunile de tratament disponibile pentru a gestiona starea.

semne și simptome

Persoanele cu sclerodermie pot observa că mâinile lor devin umflate și pufoase înainte de debutul sclerodactyly. De asemenea, poate deveni dificil să îndoiți degetele.

Pielea poate:

 • să se simtă strâns sau întins
 • să devină mai gros
 • Deveniți mai greu
 • Apar strălucitor sau asemănător cu ceară

Simptomele inițiale pot:

 • să apară și apoi să plece din când în când
 • durează săptămâni sau ani
 • Fii mai rău dimineața

În cazuri rare, aceste simptome vor avansa până la punctul sclerodactiliei, În cazul în care mâna formează o gheară și o persoană nu este în măsură să -și miște degetele.

În plus, țesutul moale de bază poate începe să risipească.

cauzează

După cum sa menționat anterior, sclerodactyly este cauzată de sclerodermie sistemică, o boală autoimună. Când o persoană are o boală autoimună, sistemul lor imunitar atacă țesutul corpului sănătos după ce l -a confundat cu invadatorii străini, cum ar fi bacteriile sau virușii.

în sclerodermie, organismul răspunde la un atac perceput, producând prea mult colagen , o proteină găsită în piele. Colagenul oferă pielii forța și elasticitatea și, de asemenea, ajută la înlocuirea celulelor moarte ale pielii.

Se crede că această supraproducție a colagenului apare deoarece organismul consideră că există o vătămare care trebuie reparată. Acest colagen suplimentar poate interfera cu funcția corporală normală, ceea ce face ca pielea să devină dură, piele și strălucitoare.

Cauza exactă a sclerodermei nu este cunoscută. Există o genă care face ca unii oameni să obțină mai multe condiții decât altele, dar această genă singură nu provoacă boala.

factori de risc

cel mai mare factor de risc pentru sclerodactyly este Având scleroderma, o afecțiune autoimună care afectează femeile mai des decât bărbații.

Condiții asociate

Există mai multe tipuri diferite de sclerodermie:

Scleroderma localizată

Simptomele sclerodermiei localizate apar de obicei doar în câteva locuri de pe piele sau mușchi. În general, această afecțiune este ușoară și rareori se răspândește. Persoanele cu sclerodermie localizată nu dezvoltă de obicei sclerodermie sistemică.

Există două forme de sclerodermie localizată: morfea și sclerodermie liniară. . De -a lungul timpului, patch -urile pot varia ca mărime sau dispar cu totul.

morphea apare cel mai frecvent la persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani.

scleroderma liniară

scleroderma liniară deseori începe ca o zonă a pielii întărite. Această formă de sclerodermie afectează cel mai frecvent brațele, picioarele, gâtul și fruntea. În unele cazuri, poate avea impact asupra mișcării articulațiilor.

Sclerodermia liniară se dezvoltă cel mai frecvent la copii.

Scleroderma sistemică

cunoscută și sub denumirea de scleroză sistemică, scleroderma sistemică este forma sclerodermiei care poate provoca sclerodactyly.

Această afecțiune poate afecta:

 • vase de sânge
 • Pipe alimentare
 • Digestiv tract
 • inimă
 • articulații
 • rinichi
 • Lungs
 • mușchi
 • Pielea

Sclerodermia sistemică poate fi difuză sau limitată.

Scleroderma difuză

În această formă de sclerodermie sistemică, pielea se poate îngroșa într -un ritm rapid și afectează o suprafață mai mare.

Cei care dezvoltă sclerodermo difuze prezintă un risc crescut de a dezvolta scleroză, o întărire a organelor interne ale corpului.

Sclerodermică limitată

O formă mai frecventă de sclerodermie sistemică, sclerodermia limitată provoacă îngroșarea lentă și conținută a pielii, ceea ce afectează de obicei mâinile și fața.

poate apărea daune interne, dar acesta poate apărea, dar aceasta tinde să fie mai puțin frecventă și mai puțin severă decât în ​​scleroderma difuză.

Cu toate acestea, o afecțiune numită hipertensiune pulmonară este asociată cu sclerodermie limitată. Hipertensiunea pulmonară este marcată prin îngustarea vaselor de sânge în plămâni, ceea ce provoacă scurtarea respirației.

Sclerodermică limitată este cunoscută și sub denumirea de sindrom de creastă, care reprezintă primele litere ale unei serii de simptome asociate cu scleroderma limitată limitată .

creasta înseamnă:

 • Calcinoza
 • Boala Raynaud
 • disfuncție esofagiană
 • Sclerodactily
 • Telangiectasia

Mai multe dintre simptomele de mai sus, cum ar fi calcinoza și telangiectasia, pot afecta și unele persoane cu sclerodermie difuză.

Opțiuni de tratament

Nu există leac pentru sclerodactyly. Tratamentul urmărește reducerea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții pentru cei cu afecțiune.

Tratamentul este cel mai eficient atunci când este început în primele etape ale sclerodactiliei, subliniind importanța acțiunii timpurii.

Opțiunile de tratament disponibile includ:

Terapia fizică și terapia ocupațională

Exerciții de mână pot ajuta unele persoane cu simptome timpurii ale sclerodactiliei, cum ar fi umflarea sau pielea strânsă. Exercițiile utilizate sunt similare cu cele prescrise pentru persoanele cu artrită.

Unii terapeuți sunt special instruiți pentru a face distribuții de mână. Aceste distribuții pot fi purtate tot timpul pentru a se asigura că, dacă mâinile se întăresc, ele iau o formă mai puțin restrictivă decât forma asemănătoare cu ghearele tipice pentru sclerodactyly.

Acest lucru poate ajuta oamenii cu starea să-și îndeplinească îndeplinirea lor Activități zilnice cu o mai mare ușurință cardio active farmacia tei pret.

Terapeuții pot recomanda, de asemenea, utilizarea de mașini de ceară caldă pentru a încălzi mâinile și a reduce durerea și rigiditatea.

Lumina ultravioletă (UV)

Utilizarea terapiei ușoare UV poate ajuta la descompunerea colagenului întărit din țesutul pielii. O porțiune de lumină UV, cunoscută sub numele de Ultraviolet A1 (UVA1), este responsabilă pentru acest efect.

UVA1 acționează asupra anumitor celule producătoare de colagen din piele numite fibroblaste. Lumina UVA1 conduce fibroblastele să descompună colagenul suplimentar care provoacă îngroșarea pielii și etanșeitatea.

Unele cercetări sugerează că persoanele cu boli de piele scleroză vor necesita între 20 și 40 de expuneri la lumina UV înainte de a vedea rezultatele. Efectele secundare pe termen lung sunt încă necunoscute.

Chirurgie

Cei cu sclerodactilie și alte simptome ale sclerodermiei sistemice care afectează mâinile sau picioarele pot dori să ia în considerare tratamentul chirurgical.

Deși intervenția chirurgicală nu poate vindeca complet sclerodermia, poate oferi ameliorarea simptomelor și crește mișcarea mâinilor.

Outlook

În timp ce nu există leac pentru sclerodactyly, există mai multe opțiuni de tratament disponibile pentru tratează -i simptomele și îmbunătățește calitatea vieții unei persoane.

Primirea tratamentului precoce este esențială pentru a preveni mâinile să formeze o formă de gheare, reducând astfel funcția mâinii.

Cei care cred că ar putea să fie SCLERODERMA SAU SCLERODACTY ar trebui să vorbească cu medicul lor cât mai curând posibil.

 • Sistem imunitar/vaccinuri
Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se atrage doar de la revizuire de la egal la egal Studii, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .
Comments are closed.
¿Necesitas ayuda? Comunicate con nosotros