Mulți factori pot schimba textura cabello.

Mulți factori pot schimba textura cabello.

Lotiune de corp

A se păstra până la un an, cu excepția cazului în care miroase sau și-a schimbat culorile. 

Rimel

Ochii sunt foarte sensibili la murdărie, resturi și bacterii, așa că aruncați după trei luni.

Ruj

Rujul nu pătrunde în piele, așa că este în siguranță în geanta de machiaj timp de până la doi ani. Culoarea și textura se pot schimba ușor în timp.

Fond de ten lichid și creme hidratante faciale

Indiferent dacă sunt pline cu antioxidanți și alfa-hidroxiacizi (glicolic, lactic, malic) sau nu, sunt bune pentru până la șase luni.

Revista WebMD – Caracteristică Examinat de Louise Chang, MD pe 16 noiembrie 2012

Surse

SURSE:

Glenn Kolansky, MD, Chirurgie dermatologică avansată & Laser Center, Tinton Falls, N.J.

Rachel Herschenfeld, MD, Dermatology Partners, Inc., Wellesley, Mass.

Roberta Sengelmann, MD, Institutul pentru piele din Santa Barbara, California.

Ați auzit promisiunile: Cremele pentru ochi reduc sau chiar șterg semnele îmbătrânirii: liniile fine, ridurile și cearcănele. Dar cremele pentru ochi nu sunt doar creme hidratante mai scumpe într-un pachet mai mic?

Nu neapărat, spune dermatologul Patricia Farris, MD, profesor asociat clinic la Tulane University School of Medicine. "Cremele pentru ochi sunt formulate special pentru pielea delicată din jurul ochiului, deci tind să fie mai groase. Conțin mai mult ulei decât o loțiune facială obișnuită și au o mulțime de ingrediente active care vizează problemele pe care le vedem în jurul ochilor," explică Farris.

Pielea din jurul ochilor este mai fragilă, mai predispusă la uscăciune și mai rapid să manifeste vârsta și oboseala. Mișcarea ochilor și mișcarea constantă a ochilor grăbesc, de asemenea, apariția liniilor și a ridurilor, iar fluidele se adună sub ochi și provoacă umflare și cearcăne. Cremele pentru ochi pot rezolva unele dintre aceste probleme.

Riduri fine și riduri provin atât din daunele solare, cât și din cauza pielii tale producând mai puțin colagen pe măsură ce îmbătrânești. Colagenul ajută la menținerea elasticității pielii. Vitamina C, peptidele și retinolul au stimulat producția de colagen, arată studiile despre cremele pentru piele. Ceramidă și acidul hialuronic ajută și ele; acestea sunt creme hidratante care ajută la prevenirea pierderii de apă în piele și la îmbunătățirea elasticității.

"Retinolul este unul dintre preferatele mele personale," spune Farris. Dar poate fi dur pe o anumită piele. RoC Retinol Correxion Sensitive Eye Cream (22,99 USD) conține o doză blândă de retinol împreună cu acid hialuronic.

Cearcănele de sub ochi provin din gene, daune solare, vârstă și acumulare de sânge. Ascorbatul de sodiu sau vitamina C poate îngroșa pielea și poate ajuta la ascunderea cearcănelor după aproximativ 6 luni. Niacinamida sau vitamina B3 și acidul kojic pot lumina cearcănele.

Lui Farris îi place Olay Regenerist Eye Regenerating Cream Plus Touch of Concealer (21,99 USD), care conține vitamina B3 pentru a lumina cearcănele și peptide pentru a stimula colagenul.

umflare este o acumulare de lichid și sânge sub ochi. Unele studii arată că cofeina poate ajuta circulația, ceea ce ar putea reduce umflarea. Alte studii arată că temperaturile scăzute sunt la fel de eficiente pentru a trata umflarea. De aceea, unii oameni își păstrează la frigider cremele pentru ochi.

Găsiți mai multe articole, răsfoiți problemele din trecut și citiți numărul actual al "Revista WebMD." 

La textura que su cabello a avut toată viața este parte de identitatea. Aprendió a peinarse de la manera que más le favorce și se adecúa a su stil de viață. Si esta cambia, puede ser desconcertante. Con el tiempo, es posible que el pelo se le vuelva crespo, lacio, fino o grueso.

Mulți factori pot schimba textura cabello. Algunos de ellos están fuera de su control. Otros los causa usted sin saberlo.

Lea para enterarse por ce poate estar cambiando textura de-ai capului și ce poate face pentru a se vedea mai bine posibil.  

Cauza: las canas

Las canas cresc atunci când se acumulează apa oxigenată în folicul capilarului. "Esto hace que el pelo se blanquee de adentro hacia afuera”, afirmă Dra. Debra Jaliman, dermatologa de la Nueva York și vocea Academiei Americane de Dermatologie. Las canas se vuelven más gruesas y rígidas, por lo que el cabello se pune más áspero a medida que se multiplican.

No puede hacer nada para evitar que le salgan canas; es algo que hereda. Pero poate domar las canas cu un buen peinado și atenție specială.

Soluții: Lăvese el cabello cu champú și use acondicionador formulado para hair seco. Use un acondicionador que nu se enjuague pentru a ajuta la suavizar el pelo más áspero.

También puede ayudar si se hace de vez en cuando tratamientos de acondicionamiento de penetración profunda, ya sea en casa o la peluquería, a spus Eugene Toye, estilista principal de la peluquería Rita Hazan la Nueva York. Am făcut-o pe Sofía Vergara și Neil Patrick Harris.

Algunos estilistas folosesc tratamente de queratina pentru a îmbunătăți textura áspera de las canas. Pero son caros y pot contener un nivel dañino de formaldehído, o cauza cunoscută de cancer.

Toye sugiere hacerse un corte apropiado para su nueva textura. "No le declare la guerra a su cabello”, a spus. "Si es ondulat, no trate de hacer que sea totalmente lacio”.

Cauza: chimioterapia

La quimioterapia poate cauza modificari marcate in textura de cap sau nu schimba pentru nimic. Si se le cae el pelo în timpul tratamentului, este posibil ca atunci când le vuelva a crecer sea más grueso, rizado sau lacio por toda la cabeza o în ciertas partes.

A continuat

Soluții: Cu el timp, pielea va reveni la textura previa la quimioterapia. Pero cuando recién le începe a crecer el pelo, este deosebit de frágil. Evite por un tiempo tratamientos químicos para teñirlo o alisarlo. No solo el cabello tiende a dañarse al comienzo. El cuero cabelludo poate fi sensibil în timpul celor două luni sau mai mult după tratament.

Echese acondicionador in el hair after the quimioterapia para help a que crezca saludable. Si no está acostumbrado al cabello corto, în timp ce le vuelve a crecer, aproveche este periodo pentru probar estilos más cortos. Si el pelo le está creciendo fino o en parches y realmente está descontento cu su cabello, Toye sugiere ponerse postizos o pelucas mientras crece.

Cauza: exces de tratamente

„Cada vez que somete su cabello a tratamientos químicos para aclararlo or enlaciarlo, you change the integrity natural del pelo”, conform Toye. Los tratamientos excesivos producen cabello seco, quebradizo, áspero y sin brillo, que este dificil de peinar. Por lo tanto, și are el cabello lacio, los rizos que se haga nu durarán și viceversa.

Soluții: Cuanto menos tratamientos se haga, mai bine pentru căpluș. Pero una vez que el daño esté hecho, la única manera de a elimina cu adevărat este cortarlo și dejar că vuelva a crecer.

Hasta entonces, Toye sugiere tratamientos de acondicionamiento de penetración profunda, bolsas de proteina si produse de frumusete care lo acondicionen si face ca lumina mai sanatos temporal. Busque ingredientes ca proteine, aminoacidos și pantenol.

Cauza: modificări hormonale

Las hormonas pot avea un mare impact în cabello de la mujer. Si está embarazada, es posible que tenga rizos espesos y brillantes. „El embarazo les da a la mayoría de las femei el best hair que van a tener jamás”, a asigurat Jaliman. Pero la menopauză și alte dezechilibre hormonale pot face că tu cabello se vuelva áspero și fino.

Soluciones: Medicamentos como minoxidil de venta libre sau pastillas de finasterida de venta con receta pueden evitar que se le caiga el cabello y hacer que le vuelva a crecer pelo. Los productos para darle espesor y cuerpo al cabello también pot crește su volum temporal.

A continuat

Algunos experți recomandăn să ia un zilnic biotina, un tip de vitamina B, pentru a ajuta a-ți stăpâni pe cap. Los acondicionadores pot darle al cabello o textură mai suave și sedosa când se folosește cu frecvență.

Un corte de líneas rectas le da volum al cabello delgado. „Nu este bine să faci capas și are el cabello fino”, a indicat Toye. También recomienda usar productos para darle espesor al peinarse și secarse el pelo naturalmente hasta casi del todo antes de a utiliza la secadora.

„Cuando se seca el cabello húmedo, al jalarlo dispar el cuerpo natural del pelo”, a asigurat Toye. "Si se lo seca de manera natural, lo único que queda por hacer es alisarse las puntas”.

Otra opțiune sunt los ruleros calientes. „Los grandotes son excelentes para el cabello fino și solo toman unos cuantos minutos", a indicat Toye.

Articol de WebMD Recenziat de Dra. Brunilda Nazario, MD la 09 decembrie 2013

Surse

FUENTES:

Academia Americană de Dermatologie: "Căderea părului: diagnostic, tratament și rezultate”, "Manipulați cu grijă: părul afro-american are nevoie de îngrijire specială pentru a evita deteriorarea”, "Căderea părului: Cine primește și provoacă”.

Cancer Research UK: "Folosirea vopselei de păr după chimio”.

Debra Jaliman, MD, vocera, Academia Americană de Dermatologie; ex profesora de dermatología, Facultatea de Medicina Mount Sinai; Nueva York, NY.

Institutul National al Cancerului: "Căderea părului (alopecie)”.

Eugene Toye, estilista principal, peluquería Rita Hazan, Nueva York, NY.

Când te simți monoton, nu este nevoie să mergi la magazinul universal și să maximizezi acele carduri de credit. Este posibil să aveți deja toate produsele de înfrumusețare de care aveți nevoie. Doar deschide dulapul cu medicamente sau frigiderul!

Cât de sănătoasă este pielea ta? Faceți testul nostru.

Diane Irons este autoarea multor cărți de frumusețe la preț redus, inclusiv Secrete de frumusețe la chilipiruri și Secrete de frumusețe care sfidează vârsta: arătați și simțiți-vă mai tânăr în fiecare zi. Ea îi spune lui WebMD că produsele obișnuite de uz casnic, care se găsesc în aproape fiecare dulap de medicamente, pot fi folosite în alte scopuri decât cele enumerate pe etichetă:

Cremă pentru hemoroizi. Varianta cremă, nu cea grasă, poate fi folosită pentru umflarea sub ochi. Lasă-l să se înmoaie și aplică machiajul. "De asemenea, este bine să umflați linia maxilarului."

Pastă de dinți albă. Pasta de dinți obișnuită, nu cea cu gel, poate fi tamponată pe cosuri pentru a le usca peste noapte.

Picaturi de ochi. Dacă nu ai timp să tratezi un coș peste noapte, picăturile pentru ochi anti-înroșire pot fi aplicate și pe coșuri cu un tampon, lăsate timp de 10 până la 15 secunde, apoi aplicate machiajul. Picăturile scot roșul imediat, făcând pata acoperibilă.

Unguent cu vitamina K, disponibil fără rețetă, ajută la prevenirea vergeturilor.

Pepto-Bismol este o mască grozavă de strângere a feței. Lăsați-l să se usuce, apoi îndepărtați cu apă caldă. De asemenea, ajută la sigilarea soartei herpesului labial, spune Irons.

Lapte de magnezie. Dacă pielea ta este grasă, aplică lapte de magnezie și lasă-l să se usuce, apoi clătește înainte de machiaj.

Servetele umede. Uitați de tampoanele sau cârpele scumpe pentru curățarea feței. Acestea funcționează bine pentru a îndepărta murdăria și machiajul.

Aspirina poate fi folosită pentru a trata mătreața. În cartea ei, Calea modelului către frumusețe, zveltețe și sănătate strălucitoare, fostul model Wilhelmina Oleda Baker recomandă amestecarea unui centimetru de apă caldă într-o ceașcă de cafea, dizolvarea a 30 de tablete de aspirină și 1/2 lingură de bicarbonat de sodiu și aplicarea amestecului de spumă pe păr după șamponare. Lăsați-l să acționeze 15 minute și apoi pieptănați pentru a elimina fulgii. Făcând acest lucru în fiecare zi timp de o săptămână poate elimina mătreața.

Vaselină. Chiar dacă mulți dintre guru de frumusețe high-end adulmecă la "ulei mineral" pentru fața ta, Alexa B. Kimball, MD, MPH, profesor asistent de dermatologie la Centrul Medical al Universității Stanford, spune WebMD că nimeni nu este alergic la vaselina și este un excelent hidratant, mai ales în jurul ochilor. Stratul reține umiditatea. "Nu irită niciodată de la parfumuri," ea spune.

A continuat

Sfaturi de frumusețe pentru părul din bucătărie

După ce ai străbătut culoarele farmaciei, nu uita de bucătărie. Este un contor de frumusețe în sine.

Pentru un par mai frumos:

Ulei de masline. Irons preferă acest lucru maionezei deseori recomandate pentru condiționarea părului. Se încălzește puțin ulei de măsline extravirgin în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde și se aplică pe părul USCAT. Lăsați-l să acționeze aproximativ 10 minute, apoi șamponați (uitați de acel ultim pas vă va lăsa slăbit și mirosind a salată).

Bere plată. Asigurați-vă că utilizați bere care și-a pierdut din zgomot, sau încălziți bere proaspătă și lăsați-o să se răcească. Spălați-vă părul, turnați-l și pieptene. "Vă garantez că nu va mirosi după ce se usucă," spune Irons.

Mancare de bebeluși. Pregătiți-vă — ficat încordat! Spălați părul și aplicați o lingură de suc de lămâie amestecată cu 2 uncii de ficat strecurat. Înfășurați-vă capul într-un prosop sau înfășurați cu plastic și stați sub un uscător cald timp de 15 minute. Clătiți bine (ficat+păr=evident).

Oţet. Aceasta este o clătire minunată, potrivit lui Baker. Otetul de cidru este bun pentru brunete, otetul alb pentru blonde. Patru linguri în trei pahare de apă caldă. Apoi folosiți multă apă rece pentru a elimina mirosul de salată.

Lămâile sunt cele mai bune prietene ale unei blonde! Sucul a două lămâi în două pahare de apă călduță ar trebui să o facă. Dacă părul tău nu tinde să fie uscat, poți sări peste clătirea și lasă soarele să adauge câteva lumini.

Sfaturi de frumusețe în bucătărie pentru o piele superbă

Potrivit Irons, alimentele funcționează pentru a înfrumuseța pielea mai bine la exterior decât la interior! Câteva utilizări noi pentru:

Suc de lămâie. Adăugat la apă, acesta este un toner facial excelent.

Felii de portocală. Frecați-vă o felie de portocală pe față, spune Irons. Reînvie pielea plictisitoare — acidul, vitamina C!

Scurtarea vegetală. Acest lucru este grozav pentru eczeme, spune Irons. "Spitalele o numesc Cream C, pentru Crisco," ea spune. Încingeți-l în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde, apoi ungeți-l.

Albușuri de ou. Pentru un lifting instantaneu, tamponați albușuri de ou pe față, stați nemișcat până se usucă, apoi aplicați machiaj. Un fel de Botox al unei femei sărace!

Avocado. Pasează una, amestecă cu puțin suc de lămâie și aplică pe față și pe gât și lasă-l să se usuce. "Un gât mare mai ferm," spune Irons.

Făină de orez. Aceasta este o "de odinioară" secret, șoptește Irons. Pune unele într-un compact — este "cea mai bună pudră de față pe care o pot cumpăra banii."

Dovleac. Da, din cutie, ține zahărul și scorțișoara. Este un balsam excelent pentru față sau întregul corp.

Patrunjel maruntit. Pune câteva linguri într-o tavă pentru cuburi de gheață, adaugă apă și congela. Frecați-l pe un coș și reduce umflarea în câteva minute.

Zaț de cafea. De fapt, acestea sunt pentru întregul corp, în special pentru probleme "spate" și zonele coapselor. Frecați zațul în celulită cu o perie de legume. "Mai bună decât orice lufa," spune Irons. Apoi înfășurați cu folie de plastic și stați timp de 15 minute. Asigurați-vă că utilizați cafea cu octanism complet — fără decofeină.

Ouă, miere, suc de lămâie. Aceasta este o mască pentru pielea aspră, nu uscată. Combinați un ou, o lingură de miere și o jumătate de linguriță de suc de lămâie, aplicați cu degetele și lăsați-l să acționeze 20-30 de minute, apoi clătiți și aplicați odorizant.

Sfecla. A trebuit să-l includ pe acesta de la superstarul Warhol Ultra Violet (o ții minte?). Obișnuia să taie vârful unei sfecle și o purta în poșetă ca pe o pată de buze. Pariez că a produsrecenzie.top atras câteva priviri în restaurante!

În general, dermatologul Kimball este călduț în ceea ce privește produsele cosmetice făcute de tine. "Nimic din acestea nu te va răni," ea spune. "Dar companiile cosmetice au depus multă muncă și tehnologie în dezvoltarea produselor lor."Hei, asta e o lovitură la sfecla aceea?

Caracteristica WebMD Examinat de Brunilda Nazario, MD

Surse

Star Lawrence este un jurnalist medical cu sediul în zona Phoenix.

Publicat 5 aprilie 2004.

SURSE: Diane Irons, autoarea cărților Bargain Beauty Secrets și Age-Defying Beauty Secrets: Look and Feel Younger Every Day.

Comments are closed.
¿Necesitas ayuda? Comunicate con nosotros